ICT

De voordelen van een printer leasen

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Wanneer je een printer aanschaft ben je niet alleen de aanschafkosten kwijt maar gedurende het gebruik blijf je kosten maken. Je moet geld betalen voor het onderhoud, reparaties en de toner en het papier moeten regelmatig vervangen worden. Je voorkomt deze kosten wanneer je kiest voor een printer leasen in plaats van te kopen. In dit artikel lees je waarom je een printer beter kan leasen in plaats van kopen.

De juiste printer kiezen

Je kiest niet meteen de eerste printer uit die je ziet. Het is daarbij verstandig om vooraf te weten hoeveel vaste en variabelen kosten er nog bovenop komen. Kies je namelijk voor een goedkope printer dan is de kans groot dat de toners die daar inzitten meer geld gaan kosten waardoor je uiteindelijk alsnog meer geld betaalt. Het is ook aan te raden om te kijken over welk functies een printer beschikt.

De voordelen 

Je hebt geen eenmalige hoge investering bij het leasen van een printer. In het leasecontract staan alle servicevoorwaarden vermeld. Het voordeel is dat je altijd een printer hebt die werkt. En stel er gaat toch iets kapot? Dan kan deze dezelfde dag nog kosteloos vervangen worden. Als je leasecontract bijna is afgelopen kun je ervoor kiezen om de hardware te vernieuwen. Je printer blijft op deze manier altijd up to date.

De nadelen 

Als je gaat kijken naar de langere termijn dan is een printer leasen toch wel iets duurder dan dat je een printer zou kopen. Dit komt omdat je als huurder van de printer rente betaalt over het product. Hierdoor heb je uiteindelijk als het leasecontract is afgelopen waarschijnlijk meer voor de printer betaalt dan dat je hem zelf gekocht had. Een ander nadeel kan zijn dat je voor een bepaalde tijd vast zit aan het contact. Je kan het niet opzeggen wanneer je zelf wil.

Printkosten besparen

Behalve een printer leasen zijn er ook nog andere tips waarmee je printkosten kan besparen. Het is verstandig om te printen in zwart- en grijstinten, hierdoor gaan je kleurencartridges langer mee. Een duurzame printer is ook een optie. Met een duurzame printer verspil je minder inkt. Wil je ook papier besparen? Kies dan voor dubbelzijdig printen.