Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met internet. Lekker makkelijk, want zo kun je altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Dat is echter niet het enige. Met een smartphone kun je namelijk ook altijd in contact blijven met iedereen. Zo gaat er tegenwoordig geen dag meer voorbij of je maakt wel gebruik van een chat app. De afgelopen jaren zijn er verschillende apps ontstaan waarmee jij kunt chatten met andere personen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste chat apps van dit moment?

1. WhatsApp
De meest gebruikte en bekendste chat app van dit moment is natuurlijk WhatsApp. Nagenoeg iedereen met een smartphone heeft deze applicatie wel op zijn telefoon staan. Met behulp van WhatsApp kun jij namelijk makkelijk contact houden met je vrienden en kennissen. Je kunt eenvoudig berichten over en weer sturen en weet zo direct wat er gaande is. Daarnaast kun je met deze chat app een groep aanmaken. Hier kan een groot aantal personen aan toegevoegd worden. Lekker makkelijk, want zo hoef je niet iedereen afzonderlijk een bericht te sturen.

2. Telegram
Een tegenhanger van WhatsApp is de chat app Telegram. Deze wordt wereldwijd ook veelvuldig gebruikt. Enige tijd geleden werd dit zelfs gezien als een grote concurrent voor WhatsApp, aangezien Telegram veel privacy-vriendelijker is dan de eerste chat app die we hier behandelden. Mede daardoor zijn er wereldwijd ook veel mensen die Telegram gebruiken om te chatten met anderen. Maar ja, wanneer het merendeel van jouw omgeving WhatsApp gebruikt, is het natuurlijk niet makkelijk wanneer jij Telegram gebruikt. Andersom geldt dat natuurlijk ook.

3. Facebook Messenger
Als grote speler op de markt van sociale media mag Facebook natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit sociale medium heeft namelijk ook een eigen chat app: Facebook Messenger. Jij hebt er ongetwijfeld weleens gebruik van gemaakt. Deze chat applicatie is namelijk bijzonder handig om met mensen in contact te komen. Zeker wanneer je alleen een naam van iemand hebt en geen telefoonnummer. Je zoekt deze persoon op Facebook op en kunt hem direct een bericht sturen via Facebook Messenger. De chat app van Facebook is niet alleen te gebruiken op de computer. Er is namelijk ook een speciale app voor de smartphone.

4. Snapchat
Een app waar veel jongeren mee chatten is Snapchat. Deze app focust zich met name op het versturen van foto’s en video’s. En dat spreekt veel jongeren natuurlijk aan. Bovendien scheelt dit een groot aantal tekstberichten. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Waar je in het beginstadium alleen nog maar foto’s en video’s kon versturen via Snapchat, is er tegenwoordig ook een speciale chatfunctie. Je kunt via deze app dus ook chatten met vrienden. Extra makkelijk natuurlijk, want zo hoef je niet allerlei verschillende chat apps meer te downloaden.

5. Skype
Wil jij beeld hebben bij de persoon met wie je chat? Dan is Skype natuurlijk de perfecte chat app voor jou. Deze app kun je zowel op je smartphone als op je computer gebruiken. Via Skype kun jij tekstberichten naar mensen sturen, maar het is ook mogelijk om te videochatten. Bijzonder handig natuurlijk wanneer de afstand tussen personen groot is. Middels Skype kun je elkaar daardoor toch gewoon zien. Vanwege deze functie wordt Skype ook veel gebruikt in het zakenleven. Het scheelt immers veel tijd en geld wanneer je op afstand met iemand aan de andere kant van de wereld kunt praten. Indien dit niet mogelijk was, moest je telkens op en neer vliegen. Met de chat app Skype is dit dus verleden tijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *