Dankzij verschillende apps en websites is het tegenwoordig mogelijk om met mensen aan de andere kant van de wereld te chatten. Enkele jaren geleden kon je met een paar klikken willekeurige personen een tekstbericht sturen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om iemand aan de andere kant van de wereld te ‘zien’. Er zijn vandaag de dag namelijk verschillende chat apps die zich gespecialiseerd hebben in een videogesprek. Op deze manier kun je niet alleen tekstberichten meer sturen, maar kun je degene aan de andere kant van de ‘lijn’ ook nog eens zien. En zeg nou zelf: dat is toch veel leuker dan wanneer je alleen maar tekstuele conversaties hebt? Probleem is alleen dat er inmiddels verschillende chat apps zijn voor videogesprekken. Zoek jij nog een geschikte app? Wij hebben er hier een aantal op een rijtje gezet.

Skype
De bekendste van het stel is natuurlijk Skype. Jij bent ongetwijfeld weleens in aanmerking gekomen met deze chat app. Mogelijk gebruik jij het alleen om anderen tekstberichten te sturen, maar je kunt er dus ook een videogesprek mee starten. Skype wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt door familieleden die ver van elkaar weg wonen. Met behulp van Skype kunnen zij elkaar toch regelmatig zien. Ook in het zakenleven is het populair. Een videogesprek is immers een stuk goedkoper dan naar het buitenland vliegen voor een zakelijke bespreking. Skype kun je zowel op je smartphone en tablet als op je computer gebruiken.

Facebook Messenger
Jij gebruikt deze chat app van Facebook ongetwijfeld weleens. De kans is echter groot dat je de chat app alleen voor tekstberichten gebruikt. En dat is ook niet gek, want veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je er ook mee kunt videobellen. Dit was in het beginstadium ook niet mogelijk. Inmiddels heeft Facebook deze functie echter toegevoegd aan Messenger. Benieuwd hoe jij een videogesprek kunt starten met deze chat app? Open gewoon een chat met een persoon en klik vervolgens bovenaan, in het blauwe balkje, op de videocamera. Er wordt vervolgens direct een videogesprek gestart. Uiteraard moet degene aan de andere kant van de ‘lijn’ natuurlijk wel eerst akkoord gaan.

Google Duo
Beschik jij over een Android smartphone? Dan wordt deze chat app tegenwoordig automatisch geïnstalleerd op je telefoon. De app is bijzonder eenvoudig in gebruik. Klik in eerste instantie op het blauwe icoontje om de app te openen. Vervolgens zie jij jezelf direct in beeld verschijnen. Onder de camera zie je een lijst met contacten. Met deze contacten kun jij vrijwel meteen een videogesprek starten. Althans, wanneer deze persoon de app Google Duo ook heeft geïnstalleerd. Heb je even geen zin in een videogesprek? Dan kun je personen uit jouw contactenlijst ook alleen bellen met audio. In dat geval is er dus geen beeld zichtbaar. Google Duo heeft dus meerdere functies.

WhatsApp Messenger
WhatsApp was in het begin een chat app waarmee je uitsluitend berichten kon sturen naar anderen. Tegenwoordig kun je er zelfs mee bellen. En dat is niet het enige. Je kunt zelfs een videogesprek starten met één van je contactpersonen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op het video-icoontje te klikken. Deze staat rechts bovenin beeld wanneer jij een persoonlijke chat met iemand opent. Vervolgen wordt er een videogesprek gestart. Degene die jij probeert te bellen, krijgt direct een melding dat jij een videogesprek met hem/haar wilt starten. De persoon aan de andere kant van de ‘lijn’ kan deze vervolgens accepteren of afwijzen. Nadeel: dit werkt alleen goed bij een goede internetverbinding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *